InspiratieInterieurAluminium rolluiken, wat is de prijs ervan?

Redactie2 jaar geleden5 min

Veel zon, veel mensen die naar binnen kijken of gewoon graag wat meer privacy? Het kan allemaal met de hulp van een rolluik. Als je een rolluik gaat kopen en graag het beste van het beste wilt kunt je hier lezen hoeveel dit je ongeveer zal gaan kosten per rolluik. Ik vertel eerst wat over de toepassingen van een rolluik en daarna vertel ik je meer over aluminium rolluiken.

Waarom zou je een rolluik echt moeten hebben?

Er zijn verschillende toepassingen die een toegevoegde kunnen hebben. Ik zal ze op persoonlijke voorkeur bespreken. Om te beginnen lees ik persoonlijk redelijk veel boeken, kijk ik verschillende series op mijn tv en werk ik veel op mijn laptop vanuit huis. Dit zijn allemaal activiteiten waar de zon of überhaupt veel licht niet echt welkom is. Als ik een boek lees wil ik het natuurlijk wel gewoon goed kunnen lezen zonder verblind te worden maar ook geen licht inval op mijn schermen. Daarnaast scheelt het ook heel erg in de zomer. De zon blijft buiten je woning en kan het daarom ook lastiger warmer maken in je woning. Met verschillende extra toepassingen kun je ook zelfs de rolluiken op tijd laten sluiten maar ook als er veel licht ontstaat.

Ik woon langs een grote, redelijk drukke en ook luidruchtige straat. Door mijn rolluiken dan te sluiten wordt het stiller bij mij in de woning en kunnen toevallige voorbijgangers ook niet zomaar even naar binnen gluren terwijl wij lekker zitten te eten, tv zitten te kijken of andere activiteiten aan het ondernemen zijn. Het gaat ook een stuk veiligheid, boeven zullen zich wel meerdere keren bedenken voordat ze proberen via je raam binnen te komen. Het is namelijk een stuk lastiger om binnen te komen met zo’n rolluik. Ook zijn er verschillende toepassingen als bewegingssensor die bij verdacht lang voor je raam staan de rolluiken automatisch sluit.

Prijzen rolluiken, het beste van het beste

Het is belangrijk om te beginnen natuurlijk om te grootte te bepalen en het materiaal van het rolluik. Als je een raam van drie meter bij drie meter hebt, dit is een groot raam, is dit duurder dan als je een in verhouding een klein raam hebt. Bij een groot rolluik en het beste materiaal, namelijk aluminium, kost dit al gauw ruim vijfhonderdvijftig euro.

Daarnaast is de soort van bediening belangrijk voor de prijs. Als je handmatige bediening aanschaft bij je rolluik zal dit minder kosten dan als je elektrische bediening met een afstandsbediening. Het verschil kan oplopen tot ruim tweehonderd euro. De goedkoopste bediening kan rond de tien euro liggen terwijl de elektrische bediening al gauw kan oplopen tot tweehonderdvijftig euro.

Als laatste is de prijs van de montage ook nog van belang. Dit ligt er geheel natuurlijk aan wat het bedrijf rekent. Dit heeft ook natuurlijk effect op wat je voor rolluik hebt gekozen. Als je een elektrische bediening hebt zal de prijs hoger liggen dan als je een eenvoudige bediening hebt.