InspiratieBuiten naar binnen

Redactie3 jaar geleden3 min

Het kan vaak lastig zijn om met een goed idee voor je tuin te komen. Dit komt vooral omdat de ideeën bij een tuin nogal uiteen kunnen lopen. Wil je dat het een plek is waar je lekker in kunt zitten, of wil je juist dat het een plek wordt waarin je voortdurend van alles kunt ontdekken. Dit kan al een heel groot verschil zijn. Dan gaat het nog geeneens over de manier waarop je de tuin in het grotere geheel bij je woning gaat passen. Daarom is het goed om in ieder geval aan het volgende te denken.

De overgang
Zorg voor een overgang van je woning naar je tuin. Een serre is misschien wel het meest bekende voorbeeld. Daar maak je dan een soort tuinkamer van die je alvast dichterbij brengt. Er zijn echter natuurlijk ook andere manieren waarop je dit kunt aanpakken. Denk bijvoorbeeld aan de manier waarop je met kleuren werkt. Wanneer je buiten in de bloemen en planten dezelfde kleuren laat terugkomen als je binnen in huis hebt, dan zal het al snel veel meer een geheel worden. Dit werkt rustgevend en ook uitnodigend. Uiteindelijk is dat natuurlijk het belangrijkste. Dit hoeft ook niet lastig te zijn.

Decoratie
Een andere manier waarop je kan zorgen dat de tuin en de woning meer een geheel gaan vormen is door te werken met decoratie in de woning en in de tuin die bij elkaar past. Denk bijvoorbeeld aan een collectie beelden. Een andere manier om een vergelijkbaar resultaat te boeken is het werken met verlichting. Vooral led is hier goed geschikt voor. Er zijn varianten die zowel binnen als buiten goed kunnen staan. Daardoor kan je dus gemakkelijk een mooi geheel van alles wat je bezit maken. Dit geeft je een veel rustiger gevoel en zal je zowel binnen als buiten thuis laten voelen.