InspiratieInterieurDe hangstoel, hip en comfortabel

Johan de Graaf2 jaar geleden5 min

De hangstoel, wij zijn er helemaal gek op! Deze trendy stoelen maken jouw interieur helemaal van deze tijd. Bovendien zijn ze ook nog eens erg comfortabel. Zoals het woord al zegt, hang je deze stoel op met een stevige kabel of aan een touw. Dit kan aan een grote haak in het plafond zijn maar bijvoorbeeld ook aan een brede tak van een die grote boom in de tuin. Omdat wij zo dol zijn op dit type stoel, geven wij je in deze blog een aantal inspiratietips en ideeën hoe je jouw interieur kunt opvrolijken.

Hangstoel voor binnen

Een hangstoel vormt een echte eyecatcher in de woonkamer. Deze stoelen kunnen makkelijk in ieder interieur opgehangen worden. Of je nu een landelijke woonstijl hebt of van industrieel houdt, met de hangstoel kun je alle kanten op. Een rotan hangstoel brengt bijvoorbeeld een exotische sfeer in huis. Je kunt de boel nog extra opfleuren met leuke sierkussens erin. Als je meer van modern houdt kun je kiezen voor een variant van kunststof in een opvallende kleur. Het interieurmerk HKliving heeft een aantal leuke en diverse hangstoelen in het assortiment. Hiermee tover je een lege hoek in de kamer om in een gezellig plekje om te ontspannen.

Optimaal comfort

Een hangstoel geeft een totaal nieuwe betekenis aan het begrip relaxen. Urenlang heerlijk heen en weer schommelen in de tuin of woonkamer. Zo kun je lekker een boek lezen en rustig bijkomen na een drukke dag. Leg er een groot kussen en/of een plaid in en je zult echt nooit meer opstaan uit jouw relaxstoel!

Hangstoel met standaard

Ben je niet zo handig en vertrouw je het niet om de stoel aan het plafond te bevestigen? Kies dan voor een model met een standaard. Hierbij hangt de stoel aan een stevig frame waarbij het zwaartepunt precies in het midden hangt. Hierdoor kiept de stoel niet om. Een groot voordeel aan deze uitvoeringen is dat ze overal neer kunt zetten en makkelijk kunt verplaatsen. Bij veel woonwinkels kun je een standaard voor een hangstoel er los bijkopen.

Voor buiten

Veel mensen kiezen ervoor om een hangmat op te hangen in de tuin. Een groot voordeel van een hangstoel ten opzichte van een hangmat is dat deze minder ruimte in beslag neemt. Je hoeft hem namelijk maar aan één punt op te hangen. Ook loop je geen risico er uit te vallen door de stabiliteit. Hang er een onder de veranda, onder een overkapping of aan een stevige tak van een boom en je hebt een lekker plekje in de tuin om te relaxen. Heerlijk ontspannen op een zwoele zomeravond met een cocktail in de hand. Zie jij jezelf al zitten? Let er wel op dat je de hangstoel niet te lang buiten laat hangen. Een flinke regenbui kan behoorlijk wat schade aanrichten.