InterieurDe trends van het moment

Redactie2 jaar geleden3 min

Wat zijn nu eigenlijk de trends die het op dit moment goed doen als het gaat om het inrichten van woningen? Welke zaken moet je echt even in de gaten houden als je iets nieuws met je woning wilt doen? Wanneer je gaat beginnen met je herinrichting wil je natuurlijk wel iets doen waarmee je de komende jaren even goed vooruit kan. Het is dus vooral slim om in te haken op iets wat nog in opkomst is, in plaats van het volgen van een trend die al enige tijd gaande is. Let in ieder geval op deze zaken.

Vloerkleden met details
Als er iets populair aan het worden is op dit moment, dan is het wel het vloerkleed. Het is namelijk voor vrijwel iedereen inmiddels wel duidelijk dat een huis pas echt af is wanneer er ook iets op de vloer ligt. Daarom is een kleed eigenlijk onontbeerlijk. Wel is het goed om te weten welke kleden het echt goed doen op dit moment. Het gaat dan namelijk om de kleden waarbij oog voor detail bij het maken is geweest. Denk bijvoorbeeld aan echte handgemaakte kleden. Ook de zogenaamde patchwork vloerkleden zijn erg populair op dit moment. Doe hier dus je voordeel mee.

Een nieuw kleurtje
Ook in opkomst is het geven van een nieuw kleurtje aan allerlei items waarbij dit tot kortgeleden nog niet zo gebruikelijk was. Denk bijvoorbeeld aan laminaat, aan lambrisering, maar ook aan allerlei meubels. Goed, bij meubels is het wel iets gebruikelijker dan bij de twee andere voorbeelden, maar werkelijk elk meubelstuk kan tegenwoordig worden opgelapt met een kwast. Daardoor kan je dus je oude inrichting en je nieuwe inrichting met elkaar verbinden. Dat moet je bijna als vanzelf een heleboel nieuwe mogelijkheden en ideeën geven. Reden genoeg om hier dus eens goed over na te denken de komende periode.