AlgemeenEen tuin ontwerpen

Redactie3 jaar geleden3 min

Wanneer je een tuin gaat ontwerpen, dan moet je heel systematisch te werk gaan. Dat betekent dus dat je moet beginnen met het uitwerken van je idee. Doe dit in de eerste plaats door de plannetjes die je hebt eens allemaal op papier te zetten. Zo krijg je een eerste overzicht. Daarmee kan je aan de slag om te kijken wat er precies mogelijk is. Zorg ook dat je voor je begint eerst de precieze maten en de indeling van je tuin kent. Waar staat de schuur? Zijn er nog andere obstakels? Is alles duidelijk, dan volgt de volgende stap.

Uittekenen
Zoals je ook bij het inrichten van een kamer te werk gaat, pak je het ook aan in de tuin. Dat betekent dus bijvoorbeeld dat het meer dan belangrijk is om alles goed uit te tekenen. Dit kan je heel gemakkelijk met de computer doen. Er zijn talloze programma’s zowel in software als online waarmee je aan de slag kunt gaan. Zo kan je al snel in simpele vorm een plattegrond maken. Je kunt er altijd nog voor kiezen om dit zelf of door iemand anders te laten uitwerken tot een 3D-visualisatie. Dit geeft je helemaal goed inzicht in de mogelijkheden.

Durven veranderen
De volgende stap is het daadwerkelijke uitvoeren van het plan. Natuurlijk kan het dan altijd zo zijn dat de ideeën die er in je hoofd en op de tekening zo goed uitzagen in het echt niet uit de verf komen. In dat geval is eigenlijk maar één ding belangrijk. Je moet de durf hebben om te kunnen veranderen. Dat betekent dus bijvoorbeeld dat je snel keuze moet durven maken. Wanneer dit geen probleem voor je is, dan zal je altijd het eindresultaat bereiken waarmee je meer dan tevreden kan zijn. Dit zorgt voor een mooie, uitnodigende tuin.