DIYEen tweede leven

Redactie3 jaar geleden3 min

De meest voorkomende vorm van DIY in huis is natuurlijk het hergebruik. Je pakt een interieurstuk, of iets heel anders, en maakt er een geheel nieuw interieurstuk van. Zo kan je met een beperkt budget gemakkelijk je eigen woning een make-over geven. Het is natuurlijk wel zo leuk als er dan ook echt creatief mee omgegaan wordt. Zo kan je er echt iets nieuws van maken. Dat gaat dus ook wel wat verder dan alleen een likje verf over het hout of van een dekbedovertrek een kussensloop maken. Met deze tips kan je pas echt een nieuwe draai aan je interieur geven.

Boekenkast 2.0
Een oude boekenkast is over het algemeen groot, zwaar en sterk. Dat betekent dus dat de kast eigenlijk alles kan overleven. Behalve jouw eigen verandering van smaak natuurlijk. Daarom is het leuk om eens te kijken wat er allemaal nog meer mogelijk is met zo’n kast. Je zou er bijvoorbeeld een leuke vitrinekast van kunnen maken. De deurtjes kan je zelf maken en door het geheel opnieuw te verven zal niemand nog kunnen zien dat het ooit je boekenkast was waar nu je meest trotse bezittingen in geëtaleerd staan. Bovendien kost het minder kracht dan het afvoeren van de kast.

Nieuwe meubels
Ook andere meubelstukken zijn gemakkelijk zelf te maken. Zo is er bijvoorbeeld met het hout dat in de bouwmarkten te vinden is al snel een stoel of bank in elkaar te zetten. Het is wel belangrijk dat je de juiste stevige bevestigingsmaterialen kiest om ervoor te zorgen dat de bank ook echt stabiel genoeg is om op plaats te nemen. Uiteindelijk komt het vermaken van dat oude dekbedovertrek dan toch nog van pas, want zo kan je zorgen voor kussens voor je stoelen en banken. Je bent er dan in ieder geval zeker van dat je iets hebt wat niemand anders heeft.