UncategorizedEindelijk op jezelf: Wat kom er bij kijken?

Johan de Graaf1 jaar geleden5 min

Ga je binnenkort op jezelf wonen? Dat is een heel avontuur. Eerst moet je een woning zien te vinden, wat nog niet de makkelijkste taak is met het woningtekort onder bijvoorbeeld studenten. Maar met een beetje volharding en geluk lukt het uiteindelijk meestal wel. Maar dan begint het al met inpakken, verhuizen, alles weer uitpakken en je nieuwe plek inrichten. Een hele klus, maar uiteindelijk is dat het meer dan waard. Nu kan je eindelijk heerlijk genieten van alle vrijheid waar je al zo lang naar uit keek.

Allemaal nieuwe verantwoordelijkheden

Maar nu al dat werk erop zit, ben je nog lang niet klaar: Je zult ontdekken dat er nog een boel extra verantwoordelijkheden komen kijken bij het runnen van je eigen woning. Je moet ineens huur betalen, boodschappen, en er komen allemaal andere dingen bij, zoals verzekeringen. En dan nog genoeg verdienen om dit alles te bekostigen.

Zorgverzekering had je waarschijnlijk al, en misschien een aansprakelijkheidsverzekering (WA) voor je auto of scooter. Mogelijk is je mobiel ook verzekerd. Maar met een eigen woning komen er ineens ook dingen als de inboedelverzekering ter sprake. Ook zou je een uitvaartverzekering kunnen overwegen: Hoe vroeger je hiermee begint, hoe minder je betaald per maand. Maar ook als je op reis gaat is er de reisverzekering om te overwegen.

Door de bomen het bos zien

Even zoeken op Google en het wordt al snel duidelijk dat er een heel erg groot aanbod is van verzekeraars voor jongeren. En allemaal beweren ze de goedkoopste en beste te zijn natuurlijk. Hoe word je hier wijs uit? Je kan natuurlijk een uitgebreid vergelijkend onderzoek gaan doen waar je alle sites naast elkaar zet qua kosten, voorwaarden, en voor – en nadelen,, maar dan mag je wel een weekje vrij gaan regelen bij je werk. En een heleboel geduld hebben.

Maar het kan ook makkelijker: Op veel sites kun je voor alle denkbare soorten verzekeringen, die je als jongere nodig hebt, de verschillende aanbieders vergelijken. Van auto – en inboedelverzekeringen, tot studentenverzekeringen, voor alle soorten kun je een vergelijking starten. Ook voor minder bekende opties zoals de ongevallenverzekering kun je er terecht.

En niet alleen voor verzekeringen, maar ook voor andere financiële zaken die je als ‘beginner’ nodig hebt, zoals jongerenrekeningen, studentenleningen en andere geldzaken kun je de aanbieders ervan met elkaar vergelijken.

Dit werkt als volgt: Je vult er de voor de verzekering in kwestie benodigde gegevens in en beantwoord een aantal vragen, en je krijgt een overzicht te zien van de voor jou meest voordelige verzekeringsaanbieders. Super makkelijk, en je bespaart er een hoop geld mee. En dat kan je goed gebruiken als je net op jezelf woont. Een housewarming party is immers niet gratis!