AlgemeenHoe kun jij jouw huis beveiligen terwijl je op vakantie bent?

Johan de Graaf1 jaar geleden4 min

Veel mensen gaan niet met hun gezin op vakantie en blijven liever thuis omdat ze bang zijn dat er, terwijl ze op vakantie zijn, wordt ingebroken. Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om jouw huis te beveiligen, zodat je toch op vakantie kunt gaan zonder dat je je zorgen hoeft te maken over dat er thuis iets gebeurt.

 

Tips voor het beveiligen van jouw huis voordat je op vakantie gaat

Zorg ervoor dat alle buitendeuren stevig op slot zitten met goede gecertificeerde sloten. Controleer dan nogmaals of alle ramen en deuren goed zijn vergrendeld.

Controleer ook of je beveiligingssysteem volledig functioneel is en dat er in het geval van een inbraak een alarm afgaat en er snel iemand ter plaatse is.

Zorg ervoor dat de beveiligingsverlichting ook goed werkt. Stel een timer in om de verlichting binnen op een bepaalde tijd aan te laten springen en je kunt ook bijvoorbeeld een radio door het gebruik van een timer laten aangaan om zo de indruk te wekken dat er iemand thuis is. De timer kan ook worden ingesteld om in bepaalde kamers de verlichting aan en uit te laten gaan, net zoals wanneer er iemand thuis zou zijn.

 

Vergeet niet voordat je vertrekt de garagedeur op slot te doen

Probeer indien dat mogelijk is iemand in je omgeving bekend te maken met de beveiligingssystemen en de alarmen.

Zorg er ook voor dat de tuin wordt bijgehouden, terwijl je weg bent. De verwelking van bloemen en lang gras verklappen zeker dat er niemand thuis is. Je kunt ook een sproeier met een timer gebruiken om de planten en het gras nat te houden.

Neem contact op met je buren en vraag hen om op eventuele problemen te letten en geef een telefoonnummer dat ze in geval van nood kunnen bellen.

Het is veiliger om een huis onbewoond achter te laten als er een goed geïnstalleerd beveiligingssysteem actief is. Als je niet over een adequaat beveiligingssysteem voor thuis beschikt, kun je een paar weken voorafgaand aan je reis een bedrijf bellen om een dergelijk systeem te laten installeren en je te leren hoe je het systeem zonder problemen kunt programmeren en kunt bedienen.

Een gerenommeerd, betrouwbaar bedrijf met een goede service is de ideale keuze. Vergelijk een aantal bedrijven en ontvang offertes van verschillende leveranciers. Kies dan voor een bedrijf met de beste kwaliteit en systemen die binnen jouw budget passen. Goede systemen zullen een bijkomend voordeel zijn, omdat verzekeringen je vanwege het beveiligingssysteem kortingen op de premie zullen geven.

 

Bezoek onze website voor meer informatie over beveiligingssysteem – Slotenmaker 24 Arnhem