InspiratieJe thuiskantoor smart maken

Redactie2 jaar geleden3 min

Thuiswerken is natuurlijk helemaal van deze tijd. Toch blijft het werken en moet je wel zorgen dat de omstandigheden om dit te doen optimaal zijn. Dat doe je bijvoorbeeld door je werkplek in huis helemaal te laten voldoen aan de eisen die gesteld worden. Denk bijvoorbeeld aan de smartmogelijkheden die er liggen. Hier moet je optimaal gebruik van kunnen en durven maken. Het is dan natuurlijk wel goed om te weten welke kansen er allemaal voor jou zijn. Deze tips kunnen je daar goed mee op weg helpen. Zo haal je dus nog meer uit je thuiswerktijd.

Meer functies
Thuiswerken moet vooral in het teken staan van multi-tasken. Dat dat doe je bijvoorbeeld door voor een inrichting te kiezen waarbij je niet alleen werkt, maar ook aan lichaamsbeweging doet. Anders gezegd, alleen je laptop ligt binnen handbereik en alles wat je verder nodig hebt zal je moeten pakken. Zet de printer op de kast, leg de mappen altijd terug in je archiefkast en ga zo maar door. Het is dus vooral ook belangrijk dat je je werkkamer dan wel inricht met deze kasten. Zelfs wanneer je hier niet direct nood aan hebt kan dit een goede zaak voor je zijn.

Werken met licht
Het is belangrijk dat je zorgt dat je thuiskantoor optimaal motiveert om te gaan werken. Zorg dus dat de ruimte lekker licht is. Gebruik allemaal lichte kleuren, bijvoorbeeld op de muren. Dit heeft ook nog eens als voordeel dat het wat later echt donker zal worden. Daardoor kan je dus ook nog eens bezuinigen op de kosten. Dit is natuurlijk helemaal een voordeel. Heb je dan toch kunstlicht nodig om in de avonduren te werken, zorg dan voor smartverlichting die je met je smartphone kunt bedienen en kunt optimaliseren voor tijdens het werken. Ook hiermee kan je besparen en motiveren tegelijkertijd.