DIYNieuw huis, weinig budget: hoe pak je dat slim aan?

Johan de Graaf2 jaar geleden4 min

Het is eindelijk zover: je hebt je droomhuis gevonden en je eigen huis is na een lange tijd verkocht. De verhuizing kan in gang worden gezet! Natuurlijk kun je dit zelf doen, maar voor een soepel verloop, kun je over het algemeen beter een verhuisbedrijf inschakelen. Staat alles op zijn plek? Dan ben je vaak nog niet klaar. De volgende 4 tips helpen je daar bij!

Houd je budget in de gaten

Een nieuw huis kopen kost hartstikke veel geld, dus de kans dat je weinig budget over hebt voor een heel nieuw interieur is reëel. Dit hoeft echter geen probleem te zijn! Ook met een klein budget kun je je huis leuk inrichten. De uitdaging om het voor zo min mogelijk geld te doen, maakt het misschien juist veel leuker.

Nieuwe look met een likje verf

Iets wat je huis heel snel en goedkoop een andere look geeft, is het verven van je muren of je meubels. Een oude bruine kast in een nieuwe frisse kleur schilderen kan de kast al gauw als nieuw doen lijken! Bij stoffen meubels zou je eraan kunnen denken om de meubels letterlijk in een nieuw jasje te steken door middel van de stof te vervangen. Op de markt kun je voor weinig geld verschillende leuke stoffen vinden. Zeker de moeite waard om eens langs te gaan!

Gordijnen doen meer dan je denkt

Een ander middel om je huis een hele nieuwe frisse look te geven is het vervangen van je gordijnen. Vaak onderschatten mensen de kracht die gordijnen geven aan de sfeer in je huis. Fellere kleuren geven je huis meteen een speelse look, terwijl grijze of witte gordijnen al een strakkere en zakelijkere sfeer brengen. Ook gordijnen hoeven niet duur te zijn, ga eens langs bij een stoffenwinkel en laat je verrassen door de eindeloze mogelijkheden.

Wees creatief!

Last but not least: DIY. De ultieme tip voor een klein budget.  Met wat steigerhout kan je, zoals een echte hipster betaamt, al een hele mooie industriële sfeer in je woning creëren. Denk hierbij aan het maken van een tafel, een kast of zelfs een bed. Tegenwoordig kan alles!

Het is bovenal gewoon heel erg leuk om een huis in te richten naar jouw wensen. Zoals bovenstaande tips beschrijven, kan dit zelfs met een minimaal budget. Laat je hierdoor dus niet uit het veld slaan, maar zie het als een leuke uitdaging!