InspiratieVloerbedekking: belangrijkste sfeermaker bij jou thuis

Johan de Graaf2 jaar geleden3 min

Wat bepaalt nou echt de sfeer in jouw huis? Juist, de vloer. Er zijn uiteraard een aantal andere grote sfeermakers die een huis kan maken of breken zoals; deuren, muren en verlichting. Maar de vloer bepaalt toch wel het meest de sfeer en de uitstraling van het huis. Je kunt nog zoveel mooie meubels hebben in je huis maar als je geen mooie vloer hebt, heb je niks aan mooie meubels. In deze blog lees je over de juiste vloer en hoe je jouw vloer een hele nieuwe uitstraling kunt geven.

De juiste vloer bij de juiste sfeer

De vloerbedekking bij jou thuis bepaalt de sfeer enorm. Ga je voor een stoere uitstraling dan past een gietvloer het best bij jouw huis. Een gietvloer zorgt voor een stoere industriële look. Dat is op dit moment erg in trek bij jonge hippe mensen. Ga je voor een authentieke maar toch moderne uitstraling dan is een houten visgraat vloer echt iets voor jou. Dit zijn echter dure opties. Wil je gaan voor moderne en makkelijk te combineren look dan is een laminaatvloer echt iets voor jou. Laminaat vloeren zijn er in alle soorten en maten dus er is altijd wel iets wat bij jou wensen aansluit.

Updaten van je huidige vloer

Mocht je aan een nieuwe look toe zijn maar geen zin hebben om meteen je hele vloer te vervangen? Dan is het updaten van je huidige vloer misschien wel iets voor jou. Er zijn veel verschillende mogelijkheden op het gebied van je vloer updaten. Je kunt ervoor kiezen om je eiken vloer te renoveren, door hem te schuren en opnieuw in de lak te zetten. Maar je kunt er ook voor kiezen om de vloer een compleet andere kleur te geven. Wanneer je je vloer gaat renoveren is het ook mogelijk om voor de onbehandelde look te gaan, dit sluit weer aan op de eerdergenoemde industriële look.