InterieurWat heeft een thuiskantoor in ieder geval nodig?

Redactie2 jaar geleden3 min

Wanneer je denkt aan thuiswerken, dan begrijp je natuurlijk heus wel dat dit niet betekent dat je lekker op de bank kruipt met je laptop op schoot. Je pakt het wel serieus aan. Dan is de vraag dus ook wat je allemaal precies nodig zal hebben in je thuiswerkruimte? Dat er een bureau en een bureaustoel moeten staan spreekt misschien voor zich. Ook een prullenbak lukt je nog wel. Wat er verder nog van belang is, is een andere vraag. Aan de hand van deze tips kom je al een heel eind op weg.

Kasten
Een goed thuiskantoor heeft kasten nodig. Het gaat dan inderdaad over het meervoud, kasten. Er is bijvoorbeeld een archiefkast nodig. Hier bewaar je je projecten in en houd je je boekhouding in bij. Zorg dat deze voldoende groot is, afhankelijk van hoe groot je projecten zijn. Een tweede kast die je nodig hebt is om te gebruiken voor de opslag van je bedrijfsmiddelen. Denk aan zaken als papier, schrijfgerei, eventuele gereedschappen en naslagwerken. Deze moet je allemaal een vaste plek kunnen geven zodat je geen kostbare tijd kwijt bent aan het zoeken naar de middelen die je op dat moment nodig blijkt te hebben.

Een klok
Ook een klok is van groot belang. Niet om de hele dag af te tellen tot het einde van de werkdag, maar vooral om je zaken goed op orde te houden. Over het algemeen wordt werk uitgedrukt in tijd. Je wordt betaald aan de hand van de hoeveelheid uren die je in een opdracht hebt gestoken. Dit geldt vooral voor echte thuiswerkers. In dat geval is het dus wel ook van belang dat je die tijd goed kunt bijhouden. Wanneer je gaat gokken raakt er sowieso iemand benadeeld. Reken je te weinig uren, dan krijg je niet voldoende betaald, reken je te veel dan raak je je klanten kwijt. De klok voorkomt dit.