DIYWat je allemaal met een pallet kan

Redactie3 jaar geleden3 min

Wie gemakkelijk het huis van enkele unieke accessoires wil voorzien, zou eigenlijk eens langs de groothandel moeten gaan. Niet om er spullen te kopen, maar om er de pallets waarop deze spullen komen in bezit te krijgen. Met een pallet is er namelijk van alles mogelijk. Om je daar een idee van te geven is het leuk om eens te kijken wat er dan precies tot die mogelijkheden behoort. Zo kan je zelf ook aan de slag met een aantal leuke ideeën om je huis een stuk leuker te maken. Wie creatief is kan een heel eind komen met deze tips.

Tafels
De meest logische optie voor een pallet is natuurlijk het maken van een tafel. Door de vorm van het object is het immers gemakkelijk om er een plat oppervlak op te leggen en er gemakkelijk een leuke salontafel van te maken. Wie er echter twee aan elkaar koppelt en er poten, die ook los te verkrijgen zijn, onder schroeft kan er bijvoorbeeld ook een mooi bureau van maken. Wat vooral een voordeel is van de pallets als tafel, is dat het natuurlijk flinke stevigheid biedt. Dit komt vooral door de manier waarop het gebouwd is. Een goede optie dus.

Boekenkast
Een andere leuke optie voor pallets is een boekenkast. Sterker nog, er zijn verschillende varianten mogelijk. Dit hangt natuurlijk sterk af van de mate van tijd en energie die je erin wilt steken. De vorm van de onderzijde van een pallet kan al goed toepasbaar zijn als boekenkast. Wie echter bereid is om ze uit elkaar te halen en op een andere manier met de verschillende onderdelen een nieuw kastje op te bouwen kan hele leuke ontwerpen maken. Dat betekent dus ook dat er meer mogelijk is dan het bouwen van een boekenkast alleen. Eigenlijk is dan elk type kast mogelijk.