InterieurZo benut je de ruimte optimaal

Redactie3 jaar geleden3 min

Elke woning heeft meer ruimte dan je gebruikt. Zelfs wanneer je denkt dat je te krap woont omdat je alles hebt volgebouwd zal je nog versteld staan van wat er allemaal mogelijk is. Er is namelijk nog veel meer ruimte beschikbaar dan je ooit hebt gedacht. Dat begint al als je net een voet over de drempel van je woning hebt gezet en dat gaat door tot ver in de nok van het dak. Het is alleen wel zaak om te weten hoe je deze ruimte moet benutten op de juiste manier. Gelukkig hoeft dit helemaal niet lastig te zijn.

Ophangen
Waar het vooral om draait als je de ruimte in je woning wilt gaan gebruiken, is dat je meer gebruikmaakt van de mogelijkheid om dingen op te hangen. Denk alleen al aan de hoeveelheid ruimte aan de muren die je nog hebt. Het is natuurlijk te begrijpen dat je het niet ziet zitten om je garderobe aan je muur in de woonkamer te hangen, maar er zijn natuurlijk nog talloze andere mogelijkheden, zowel voor je garderobe als voor de muren in je woonkamer. Het is een grote gemiste kans in vele woningen die nu eindelijk eens rechtgezet moet worden.

Alles kan een kast zijn
Het is alleen belangrijk dat je dit zelf leert inzien. Er zijn zoveel verschillende soorten opbergsystemen. Het is eigenlijk vooral belangrijk dat je leert hoe je deze het best kunt gebruiken. Gebruik dozen die je op planken kunt zetten. Door de opstaande randen kan je er dan veel meer kwijt dan je kon toen je alleen de plank zelf benutte. Het is slechts één voorbeeld van de vele mogelijkheden die er op dit gebied zijn. Je zal merken dat je niet alleen alles wat je al bezit gemakkelijk kunt opruimen, maar dat je zelfs nog meer kwijt kunt.