InspiratieZo houd je je thuiskantoor mooi opgeruimd

Redactie3 jaar geleden3 min

Thuiswerken kan veel voordelen hebben, maar er zit ook een belangrijk nadeel aan. Je bent immers thuis. Dat betekent dus dat er allerlei verleidingen op de loer leggen. Het inrichten van een eigen werkplek kan dan al veel goeds doen, maar eigenlijk is er nog meer voor nodig. Ook die werkplek moet goed op orde zijn. Dat betekent dus dat je in ieder geval voldoende aandacht moet besteden aan manieren waarop je de ruimte goed opgeruimd kunt houden. Aan de hand van een aantal tips kan je hier al een heel eind mee komen.

Een wandrek
Opruimen moet ook echt opruimen betekenen. Denk aan een clean desk policy op het werk. Eigenlijk moet je dit ook in je eigen huis invoeren. Dat hoeft gelukkig niet moeilijk te zijn. Dat doe je bijvoorbeeld door een mooi en praktisch wandrek te plaatsen. Hiermee kan je immers precies dat doel bereiken. In dit rek is bijvoorbeeld ruimte voor een hangend pennenbakje waarin je je pennen en potloden kwijt kunt. Ook zijn er mooie vakken waarin papier kan worden opgeborgen. Zo hoef je de projecten waar je aan werkt niet iedere dag te archiveren, maar zijn ze wel van je bureau af.

Dubbele laag
Wat ook een goede optie is om alles opgeruimd te houden, is het aanbrengen van een dubbele laag in je bureau. Het is misschien zelfs wel een goed idee om een bureau op deze manier zelf te maken. Dat geeft je de mogelijkheid om de vakken zelf zo groot te maken als je nodig acht. Daarin kunnen bijvoorbeeld boeken en magazines die je gebruikt tijdens het werk worden weggeruimd. Als je het goed aanpakt is er zelfs ruimte voor de tablet of laptop die je voor je werk gebruikt. Wanneer die uit het zicht is, is er ook meer kans dat je je volledig ontspant.