InspiratieZo kom je aan inspiratie voor jouw woning

Redactie2 jaar geleden3 min

Het inrichten van een woning op een originele manier is bij lange na niet zo gemakkelijk als het misschien lijkt. Daar weet je inmiddels misschien zelf ook alles van. Het is natuurlijk geen goed idee om iets te kopiëren van iemand uit je omgeving. Zelfs niet wanneer je er je eigen draai aan geeft. Tegelijkertijd wil je ook niet dat je woonkamer eruit komt te zien alsof deze net uit een woonmagazine is gevallen. Om dan toch tot een origineel plan te komen is het belangrijk om te weten waar de inspiratie te vinden is.

Wilde weg
Wat altijd goed werkt is doorklikken. Dat betekent dus dat je op één van je favoriete sociale kanalen, bijvoorbeeld Instagram of Pinterest, begint bij een bekende, maar dan steeds verder doorklikt naar andere volgers. Na vier of vijf keer klikken ben je al zo ver afgeweken dat niemand die jij kent deze persoon ook kent. Daardoor heb je dus ineens een volle collectie aan inspirerende beelden waarmee je zonder zorgen aan de slag kunt omdat niemand in je omgeving hetzelfde doet. Geef er dan ook nog je eigen draai aan en je hebt het inrichten helemaal voor elkaar.

Terug naar de basis
Een andere goede optie is het omgekeerd werken. Dat betekent dat je dus eerst je kamer of woning stript tot je terug bent bij de basis. Op die basis bouw je opnieuw iets op. Je hebt immers al eerder goede keuzes gemaakt op basis van dit idee, het is alleen toe aan wat moderne input. Waarom zou je het jezelf dan moeilijker maken dan nodig is. Zo blijf je dicht bij jezelf en bij wat je mooi vindt. Hier is natuurlijk op zichzelf al niks mee. Bovendien is de kans op kopiëren wel heel erg klein op deze manier.