InterieurZo maak je de kamer af

Redactie9 maanden geleden3 min

Als het gaat om het inrichten van een woning, dan wordt vaak vooral aandacht besteed aan twee onderdelen. In de eerste plaats wordt gekeken naar de grote meubelstukken die allemaal op de juiste plek moeten staan. Daarnaast is er aandacht voor leuke accessoires. Wat echter te vaak onder belicht blijft, is dat zelfs wanneer alle meubels en accessoires op de juiste plek staan, er altijd nog iets kan missen in huis. Daarom is het goed om te weten welke items een kamer echt helemaal afmaken. Zo krijg je echt de kamer van je wensen.

De muren
Een grote uitdaging in iedere kamer is de manier waarop met muren wordt omgegaan. Kies je voor een schilderij of toch voor een leuke foto? Wat in ieder geval altijd belangrijk is, is dat je er in ieder geval voor zorgt dat de kale, saaie muur invulling krijgt. Een goed idee kan ook zijn om dit letterlijk te nemen. Bijvoorbeeld door er een schoolbord te hangen waarop boodschappen aan elkaar geschreven worden. Zo wordt de muur ook nog eens dynamisch en is je kamer altijd net even anders dan de vorige keer. Daardoor houd je er langer plezier van.

De vloer
Wat geldt voor de muren, geldt eigenlijk net zo goed voor de vloer. Ook hier wordt nog weleens aan voorbij gegaan. Terwijl de vloer eigenlijk niet veel meer is dan een groot kaal oppervlak. Daar kan natuurlijk van alles mee gedaan worden. Kleden zijn bijvoorbeeld altijd goed. Zeker ook omdat de keuze op het gebied van kleden misschien wel groter is dan ooit. Daardoor is het niet alleen zo dat een mooi vloerkleed alleen bij een klassieke uitstraling past, maar juist ook zo dat meest moderne interieurvormen compleet worden gemaakt met dank aan het gebruik van een goed kleed op de vloer.