DIYZo maak je zelf een scheidingswand

Redactie3 jaar geleden3 min

Wanneer je zelf aan de slag gaat met het inrichten van je woning, dan wil je hier natuurlijk zoveel als mogelijk een eigen draai aan kunnen geven. Dat doe je bijvoorbeeld door zoveel mogelijk zelf te doen. DIY, zoals dat heet. Dat kan je behoorlijk ver doortrekken. Het gaat om meer dan een beetje leuk figuurzagen en verven. Denk bijvoorbeeld is aan het neerzetten van je eigen scheidingswand. Dit kan een mooie oplossing zijn om van één ruimte twee vertrekken te maken. Bovendien kan je hier je eigen draai aan geven zodat het alleen maar beter past.

Maak kozijnen
Een scheidingswand is natuurlijk niet per definitie hetzelfde als een muur. Je kunt een wand namelijk op allerlei manieren maken. Denk bijvoorbeeld eens aan het maken van kozijnen. Dit is immers relatief gemakkelijk, je hebt niet veel meer nodig dan goede houten latten die je op de juiste plek gaat zetten. Maak met de latten verschillende blokken en kijk of je deze vervolgens opvult of niet. Zorg er dan ook voor dat er wel een groter kozijn is dat als deur kan dienen om van de ene ruimte naar de andere te kunnen. Dat maakt het geheel helemaal af.

Gebruik doek
Voor het afdichten van de verschillende delen kan je mooi gebruikmaken van doek. Een doek om een houten raamwerk spannen geeft immers altijd een mooi effect. Bovendien is het met doek goed mogelijk om je aan te passen aan de kleuren die je in je woning hebt. Alle reden om dit dus op deze manier aan te pakken. Het is bovendien ook zacht en vriendelijk. Dit is natuurlijk ook belangrijk, je wilt je wel op je gemak blijven voelen in je eigen woning. Probeer het zelf uit en probeer ook een beetje te variëren waar dit mogelijk is met het doek.